Gevel impregneren

Opstijgend vocht kan zich binnen muren ontwikkelen door het ontbreken van een effectieve vochtwerende laag of het weglaten van vochtwerende lagen bij eerdere bouw of renovatie.

impregneren gevel

Er zijn vele manieren waarop opstijgend vocht in een gebouw kan worden aangetroffen. Opstijgend vocht kan worden gevonden tijdens een Building Survey, door middel van tests die worden uitgevoerd aan de basis van de vochtige muren, maar in ernstigere gevallen, wanneer vocht gedurende langere tijd onbehandeld is gebleven, kunnen er zichtbare vochtige plekken en hygroscopische zouten op het oppervlak van de muren ontstaan.

Lees meer over Gevel impregneren: stappenplan en kosten per m2

Voor een effectieve vochtwerende behandeling moet de pleisterlaag van de muur tot ongeveer een meter of hoger worden verwijderd (afhankelijk van de zouten in het metselwerk en verschillende andere factoren). Daarnaast zal het aanbrengen van een nieuwe vochtwerende laag binnen de vochtige muren bijdragen tot de bescherming van de woning.

Vochtwerende wanden

Hoe wordt een vochtwerende cursus geïnstalleerd? Voor de vochtwerende cursus zijn twee belangrijke elementen nodig. Het is belangrijk om de vochtwerende cursus de eerste keer goed te krijgen om te voorkomen dat de situatie verslechtert en er extra kosten ontstaan en de cursus op een later tijdstip opnieuw wordt geïnstalleerd. U kunt een vochtwerende expert spreken over de installatie, maar dit is het basisproces.

Eerst moet u een vochtwerende laag aanbrengen, het metselwerk aan de basis van de vochtige muren boren en een speciaal geformuleerde oplossing van silicaatinjectievloeistof of -crème injecteren, tot de volledige diepte volledig geïmpregneerd is.

Het injectieproces bij het vochtbestendig maken van wanden, is reukarm en hardt uit in de muur van het metselwerk om een ondoordringbare barrière te vormen tegen opstijgend vocht, die voorkomt dat vocht uit de grond opstijgt in de behandelde wanden. Aangrenzende aangrenzende wanden worden geïsoleerd door middel van een verticale vochtwerende laag als onderdeel van de vochtwerende behandeling.

In combinatie met ons specialistisch waterdicht pleistersysteem biedt dit een betrouwbare en rendabele behandelingsmethode om te zorgen dat vochtige wanden in uw huis niet langer een probleem vormen.